Mindful eating 7 veckors online program

Lär dig lyssna på kroppen och släpp kontrollen om mat och ätande

 


Händer det att du småäter mellan måltider?

Testar du nya dieter och metoder för att gå ner i vikt?

Tycker du att det är svårt att inte äta för mycket?

Finns det gånger du äter för att du har tråkigt, är arg eller ledsen?

Upplever du att du ibland inte har någon kontroll alls över vad du stoppar i dig?

”Mindful eating handlar om att medvetandegöra ätandet och allt som påverkar ätandet. Målet är att du vid varje tillfälle som du stoppar något i munnen skall vara medveten om varför du äter, vad du äter, hur du äter och hur din kropp påverkas av det du äter. Ett medvetet ätande hjälper dig att välja bort oönskat ätande, så som småätande och överätande, men också att vara mer närvarande när du äter och att verkligen njuta av den mat som du väljer att äta. 

Vet du precis hur du skulle vilja äta fast ändå blir det inte som du tänkt? Händer det att du äter för att du har tråkigt ellr är stressad? E-Programmet Mindful Eating riktar sig till dig som vill ändra på ditt förhållande till mat och ta tillbaka kontrollen över ditt ätande. Basen i det här Mindful eating-programmet är mindfulness med inslag av KBT och ACT samt modern neuropsykologisk forskning kring beteenden och vanor.

Många av de reaktionsmönster vi har runt mat och många andra vanor har sitt ursprung urgamla nedärvda kroppsliga reaktioner som uppstått under människans utveckling. Mindful eating programmet har därför samlat det bästa av det bästa vad gäller kunskap, beteenden och modern forskning. Vi ser fram mot att vara en del av din utveckling under de kommande åtta veckorna.

 

Mindful eating handlar om att lyssna till sin kropp och förstå vilka behov den har.

Mindful eating handlar om hur det känns före, under och efter att vi har ätit och hur det påverkar oss. Om hur våra tankar, känslor och beteenden som vi kanske inte är medvetna om.

Mindful eating handlar också om att förstå våra vanor och hur vi reagerar på olika triggers. Att situationer, platser eller människor och vissa känslor påverkar oss. Har du någon gång varit med om att äta för mycket av en buffé eller misslyckats att hålla dig till en viss diet när du bjuds på annan mat? Det är inget ovanligt, vi är många som gjort precis samma sak. Är du medveten om hur dina känslor ibland styr ditt ätande? Att de kan få dig att äta för mycket av det goda? Stort Grattis! Det är just den insikten och medvetenheten som ger dig möjlighet att göra nya val just nu. Det är här möjligheten till förändring finns.

 
 

Kanske tycker du att du äter för snabbt och att du har svårt att vara närvarande och njuta av maten du äter. Under dessa veckor tränar du dig hitta ett mer medvetet förhållande till dig själv och ditt förhållande till mat. E-programmet hjälper dig att bryta negativa mönster och ger dig en mängd verktyg för att bygga ett nytt och hälsosamt ätande. Du får lära dig undersöka och lyssna på dig själv.

Under programmets gång gör du övningar och går igenom olika områden som kan inverka på ditt förhållande till mat. Mellan varje del jobbar du med övningar och du kan räkna med att avsätta ca 30 minuter varje dag till övningar under de sjuveckor som kursen pågår. Övningarna är baserade på mindfulness och kognitiv beteendeterapi (KBT) och kan praktiseras direkt i din egen vardag.

 

Under programmet kommer vi bekanta oss med Mindfulness sju grundprinciper

Beslutsamhet

Nyfikenhet

Nybörjarsinne

Tålamod

Icke dömande

Låta gå

Acceptans

samt förhållningssätt runt mat med olika teman för varje vecka. Vi rekommenderar även 30 minuters promenad eller rörelse om dagen dels för att det är så bra, men också för att skapa mer mental klarhet. Sammanlagt består e- Programmet av

  • Över hundra sidor arbetsmaterial och övningar
  • Mindfulness ljudfiler
  • Bonus ljudspår värde 399 kr
  • Bonus material värde 499 kr
  • Sluten Facebook grupp för frågor och gemenskapMindful eating-programmet innehåller fakta och inspiration som kan hjälpa dig till ökad medvetenhet om dig själv och ditt ätbeteende. Du kan välja att göra programmet för att lära dig mer om dig själv om du vill. Eller för att lära dig mer om matens påverkan. Programmet innehåller fakta om kroppen och hjärnan och om våra urgamla reaktionsmönster, stenåldersperspektivet, som bekräftas av modern hjärnforskning. Med en ökad medvetenhet om när, vad, hur, och kanske varför du äter finns en utmaning. Du kan välja att ta den om du vill :)

När du börjar lära känna dig själv kommer du inte bara närmare din kropp utan också ditt hjärta. Mat och ätande kan bli njutningsfulla och behagliga stunder i vardagen. En stunds avkoppling och återkopplande. E-programmet är uppbyggt så att du läser och övar via din dator, telefon eller platta och sedan tillämpar erfarenheterna i vardagslivet med hjälp av övningarna.

Programmet är automatiserat och du kommer få en ny del skickat till dig varje vecka. Programmet startar direkt med en introduktion. Dagen efter kommer ditt första tema med övningar och ljudfiler. Du väljer själv i vilken takt du vill läsa material och göra övningarna.

 

Kan jag ändra min vikt med Mindful eating?

Svaret är ja och nej.. Resultatet av att du blir mer medveten om vad, när och hur du äter kan göra så du går ner i vikt. Det kan också leda till att du går upp i vikt. Målet behöver inte alls vara att gå ner i vikt, även om väldigt många är intresserade av det och skulle må bra av att gå ner några kilo. Mer än hälften av alla svenskar är överviktiga.

Ditt intresse kanske är att kunna njuta mer av mat, stressa mindre kring mat och kunna äta på ett naturligt sätt med andra? Att kunna känna glädje över din kropp och må bättre i sociala sammanhang? Allt det är möjligt. Du bestämmer själv vilken din intention är för att delta i Mindful eating programmet, och du kan ändra din intention under resans gång. Du kan även göra programmet och efter en tid göra det igen. Du kan göra övningarna så många gånger du vill och när det passar dig.

Din Instruktör


Camilla Gyllensvan
Camilla Gyllensvan

Camilla Gyllensvan Har arbetat med personer med mat och ät-problematik sedan 2006. Under åren har hon sett att det saknas lätttillgängliga metoder och verktyg för att komma tillrätta med känsloätande eller överätande. Hon arbetar dagligen med att coacha och handleda klienter världen över. Camillas styrka är hennes förmåga att snabbt kunna hitt aden verkliga orsaken till problemet och att vända hennes klienter, många gånger på en mycket kort tid. Hennes stora intresse för människor och tron på vår inneboende kraft som vi alla kan få tillgång till gör henne till en uppskattad föreläsare, utbildare och coach. Hon har även gett ut flertalet mindfulness och meditationsinspelningar i Sverige och norden samt skriver böcker om Personlig utveckling.

Under de senaste åren har hon coachat och handlett hundratals klienter och använt mental träning, KBT, ACT och hypnos som komplement till coaching med goda resultat. Hon har även utbildat i Kommunikation och Ledarskap och har hon gett flera Internationellt Certifierande Utbildningsprogram i NLP samt utbildat flertalet Coacher.
För mer info besök www.camillagyllensvan.com


 

kurs innehåll


  Introduktion - börja här
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  Vecka 1 Utforska och utmana
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  Vecka 2 Kropp och sinne
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  vecka 3 Perspektiv & Nya vägar
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  Vecka 4 Sug, triggers & vanor
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  Vecka 5 Jämförelsenojja & Värderingar
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  Vecka 6 Koll på tankarna
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  vecka 7 Helhet & sammanhang
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt
  Bonus Medkänsla & framtiden
Tillgänglig om dagar
dagar Efter du ansökt

Det här programmet har gett mig helt nya verktyg att hantera mitt sockersug och mitt överätande. Jag känner redan att jag idag inte behöver oroa mig för de situationer som tidigare fick mig att överäta.

Tack jag är redan mer medveten om mina ätbeteenden och när jag stressar. Ljudfilerna har hjälpt mig mycket och jag känner mig mycket mera lugnare nu.

Börja nu!FAQ


När startar programmet?
Programmet startar direkt och pågår så länge du vill. Du kan därför göra programmet helt i din takt och fördjupa dig eller repetera vissa delar så många gånger du vill.
Hur länge har jag tillgång till programmet?
Du har livslång tillgång till programmet. När du startat ditt program har du obegränsad tillgång så länge du själv vill. på vilken plattform du än äger, dator, mobil eller surfplatta.
Vad händer om jag inte är nöjd med programmet?
Vi vill att du ska vara nöjd och tillfreds med programmet Om du inte känner dig nöjd med ditt köp, kontakta oss inom 30 dagar från inköpsdatum så återbetalar vi hela ditt inköp.